Nyúlblog

A legjobb sörkorcsolyák
Lássuk be, egy átsörözött este után felkelve nem csak az előző nap elfogyasztott ital mennyisége határozza meg, hogy produktívan indulunk-e neki a napnak, vagy félholtan próbálunk kivergődni a paplan alól legalább a wc-ig, megőrzendő a maradék méltóságunkat. Az, hogy mivel tömjük a bendőnk ivás közben, szintén fontos szempont!
Főzdetúra
2022-ben nem nagy meglepetés, hogy egy kisüzemi sörfőzdében lehetőség van üzemlátogatásra. Házisörfőzők, gasztrobloggerek, beergeekek mind megfordulnak nálunk. De ez a poszt nem nekik szól, hiszen ők már tudják miről is van szó. Nem, kedves Olvasó, ez a poszt azoknak szól, akik nem tudják, miért érdemes részt venni egy ilyen túrán, és mire számíthatnak, ha ellátogatnak hozzánk!
Hordóérlelés
A fém kegek ’60-as évekbeli megjelenése után nem sokkal a fahordók szinte teljesen eltűntek a kereskedelmi csomagolások közül. Tulajdonképpen már csak az Egyesült Királyságban alkalmazzák a klasszikus cask ale-ek tárolására és felszolgálására. Míg a fába töltött, csapra szánt sörök eltarthatósága rendkívül rövid, a gázzáró fém kegek akár több évig is megőrzik a minőséget, ráadásul könnyebben kezelhetőek, szállíthatóak. Manapság mégis egyre gyakrabban találkozhatunk modern kisüzemi sörfőzdékben különböző fahordókkal, de egészen más szerepkörben.
Crowdfunding
Több helyen is kommunikáltuk már, hogy belevágtunk egy crowdfunding kampányba. Az alábbiakban szeretnénk egy kicsit bővebben kifejteni a döntés hátterét, terveinket, céljainkat.  

Elmúltál 18 éves?