NE FELEDD! 25 000 Ft felett a szállítási költséget mi álljuk!

Blog

Brew!Studio x Fehér Nyúl

Albert András
2024.06.24 11:44
Brew!Studio x Fehér Nyúl

Miért érdemes egy sörfőzdében kezdeni a házi sörfőző karriered?

Bizonyára vonz a kisüzemi, vagy ahogy egyesek nevezik, a kézműves sörök világa, különben nem lennél itt. Gondolkodtál már azon, hogy milyen egy kisüzemi sörfőzde belülről?

A Charlie és a csokigyár jutott eszedbe, felnőttesítve? Most képzeld el, hogy belépsz az üzembe, körbenézel, és azután a saját kezeddel konyhai eszközökön kicsiben megfőzöd ugyanazt a sört, amit bent a sörgyárban láttál, hogy hogy készül. Izgi?

A házi sörfőzés egyre népszerűbb hobbi és lehetőséget nyújt arra, hogy különleges söröket készítsünk otthonunkban, akár a konyhában is. Ez a tevékenység nemcsak izgalmas és kreatív, hanem így mélyebben megismerkedhetsz a sörkészítés folyamatával és a sörkultúrával is. Milyen lenne, ha a hobbi sörfőző pályafutásodat egyenesen egy főzdében kezdenéd? Lássuk, hogy mik az előnyei ennek:

  • Gyakorlati tapasztalatok: Betekintést nyerhetsz a sörfőzés teljes folyamatába A-Z-ig, a nyersanyagok kiválasztásától kezdve a főzésen át az erjesztésig és dobozolásig.
  • Kisüzemi technikák: Megismerheted a kisüzemi sörfőzés lépéseit, amelyekkel ismereteidet gyarapíthatod és akár álmodozhatsz arról is, hogy majd egyszer egy szép napon te is hasonló grandiózus berendezéseken fogod a saját söreidet főzni.
  • Kérdezhetsz bármiről: ha bármi eszedbe jut a látogatás során, akkor kérdéseid nem maradnak megválaszolatlanul.

Tanulj sört főzni egyből a nagyoknál

Abból kiindulva, hogy a Fehér Nyúl sörfőzde is egy pár kíváncsi házi sörfőző álmából született meg, úgy döntöttünk, hogy összefogunk egy olyan társasággal, akik hasonló célt tűztek ki maguk elé: az ismeretterjesztést és a közösségépítést a sörfőzés világában. Ezért összeálltunk a Brew!Studióval, akik rengeteg házi sörfőzőt neveltek ki a kurzusaik által.

MINDKETTŐNKNEK UGYANAZ A CÉLUNK, EZÉRT ÖSSZEÁLLTUNK.

Ketten megálmodtunk egy olyan kurzust, más tematikus megnyulasított kurzusok mellett, ahol a nagyot hazaviheted kicsiben: a Fehér Nyúlnál kezdünk egy főzdetúrával és a Brew!Studióban megfőzheted egyik sörünket, amit hazavihetsz nevelgetni egy palackban.

Ennek a Sörfőző Tanfolyamnak a célja, hogy elsajátítsd a sörfőzés alapjait, amelyekre később a bonyolultabb technikák megismerése után is alapozhatsz. Arra törekszünk, hogy a résztvevők magabiztosan tudják otthon is elkészíteni a különböző sörtípusokat, ezért a tanfolyam után biztosítunk pár Fehér Nyúl receptet. A tanfolyam azonban nemcsak az egyéni fejlődést szolgálja, hanem kiváló lehetőséget nyújt csapatépítésre, baráti társaságok számára vagy akár terápiás foglalkozásként is. Lássuk a konkrétumokat, hogy pontosan miket is tartalmaznak ezek a workshopok:

  • Megfelelő alapot az otthoni sörfőzés elkezdéséhez.
  • Bepillantást a sörtörténelem, a sörkultúra és a sörgasztronómia legfontosabb fejezeteibe.
  • Többféle sört is megkóstolunk profi, sörbíráktól ellesett módszerekkel.
  • Megbízható, szakmailag hiteles honlapok, táblázatok és sörtervező programok elérhetőségét.
  • A résztvevők számára kávét és ropogtatnivalót kínál a Brew!Studio az esemény alatt.
  • A Fehér Nyúl sörfőzdében az erjesztőtartályokból is kóstolunk söröket.
  • Elfogyasztunk egy könnyed, szendvicsalapú ebédet a Brew!Studiónál.
  • Gazdagabb leszel egy több mint 60 oldalas sörfőző tankönyvvel, mely átfogó képet ad a sörök izgalmas világáról.
  • Hozzáférést biztosítunk a Hara’Punk Brewing és a Fehér Nyúl sörreceptjeihez.
  • A tanfolyamon készült sört egy üvegben haza is viheted, és azt otthon erjesztheted meg! (Ne aggódj, a fermentáció nem jár semmiféle erős szaggal!)

A legmenőbb meg az, hogy akár ajándékba is veheted a tanfolyamokat és így a szülinapi, karácsonyi vagy egyéb alkalmi ajándékozás meg is van oldva. Ki ne szeretne sört főzni legalább egyszer az életében?